Bu Blogda Ara

16 Kasım 2010 Salı

Şarap Tadımı: Ancrya Kalecikkarası 2009

Tarih: 13.11.2010
Şarabın Adı: Ancrya Kalecikkarası 2009
Şarabın Cinsi: Kırmızı Şarap
Üzüm: Kalecikkarası (Tek Üzüm/Moneseaj)
Yıl:2009
Üretici: Kavaklıdere
Ülke:Türkiye
Alkol:%14

Görsel Tadım:
Canlı, parlak bordo renginde. Renginden genç bir kırmızı şarap olduğu anlaşılıyor. Berrak. Renk gayet iyi.Renginden ve bacakların bardaktan iniş hızından orta gövdeli olduğu anlaşılıyor.

Kokusal Tadım:
Şarap açıldığında sadece alkol kokusu alınıyor. 15-20 dakika nefes aldıktan sonra alkol uçuyor  ama kalecikkarasından beklenen meyvemsi kokular hala alınamıyor. Burun  kapalı ,biraz  bekletilirse daha iyi ifade edebilir kendisini şarap.  Meyvemsi kokulardan daha çok baharat kokuları alınıyor.

Tatsal Tadım:
Damakta içtikten sonra acı bir tat bırakıyor. Asiditesi yüksek.Çok dengelli değil.Sivri biraz daha yıllandıktan sonra daha yumuşak ve dengeli olacağını düşünüyoruz.

Genel Değerlendirme:
Şarabın fiyatı kalitesine göre yüksek. Türkiyede  üretilen ve üzümü kalecik karası olan şaraplar arasında fiyatı yine de uygun. Göze batan bir diğer özelliği dengeli olmaması. Daha taze olan bu şarabı biraz bekletip daha sonra tekrar denemek lazım. Kırmızı etlerle özellikle kuzu etiyle içilmesi tavsiye  edilebilir.